Caner Erkin: Avrupa'ya Gitmek İsterim...
Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erecek olan oyuncu, Türk futbolunu Avrupa'da temsil etmek istediğini açıkladı.
Bu sezon sergilediği performansla göz dolduran Caner Erkin, Fenerbahçe ile sözleşme yeniden anlaşacağına inandığını ancak hedefinin Avrupa'da forma giymek olduğunu söyledi.
KALACAK MI?
Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Caner Erkin, "Bu sezon geçtiğimiz sezonlara göre daha iyi bir performans sergilemem kontrat yılımda olmamla alakalı bir durum değil. Bu tamamen tesadüf. Fenerbahçe'ye imza attığımda başkanımızın uygun gördüğü rakama imza attım. Hiçbir pazarlığa girmedim. 3 hafta sonra da Fenerbahçe ile sözleşmem sona eriyor. Başkanımızla konuşmadan hiçbir kulüp ile görüşmem. Anlaşacağımıza inanıyorum. Ama bence Türk futbolcusu Avrupa'ya açılmalı. Ben de Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek isterim." dedi.
NASIL SOL BEK OLDU?
Arsenal maçı öncesi Ersun Yanal'ın onu sol bekte oynatmaya karar verdiğini açıklayan Caner, "Hocamız beni sol bekte oynatacağını açıkladığında 'Benden bir daha bu formayı geri alamayacaksın' diye espiri yaptım. SOnra iyi bir performans sergileyerek ona verdiğim sözü tutmuş oldum. Kariyerimde ilk defa bu kadar uzun süre düzenli olarak forma giyme şansı buldum. Değişik mevkilerde oynuyorum. Ama Ersun Yanal zaten beni en iyi tanıyan hocalardan bir tanesi. Şans verdi. ben de bunu iyi değerlendirdim." ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇELİ OLDUĞUMU SAKLAMADIM"
Galatasaray'da forma giydiği dönemde Fenerbahçeli olduğunu saklamadığını belirten Caner, "Carrager, Liverpool formasını 15 sene giydi ama Everton taraftar olduğunu saklamadı. Bu iş bizde de bu şekilde olmalı. O dönemde Fenerbahçeli olduğumu söylemiş olmam fazla büyütülmüştü. Ama takımın başında olan hocamız Rijkaard bunu doğal karşılamıştı." şeklinde konuştu.