Bozdağ: CHP Anayasa Değişikliğini Reddetti

Son Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "HSYK için Anayasa değişiklik önerisini CHP reddetti." dedi. CHP'li Engin Altay ise, "Biz daha cevabımızı vermedik." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin HSYK'nın değiştirilmesi için Anayasa değişikliği yapılmasına ilişkin önerisini reddettiğini söyledi ancak CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ise "HSYK konusunda biz henüz cevabımızı iletmedik" açıklamasında bulundu.

CHP'DEN JET AÇIKLAMA

Adalet Komisyonu'nda HSYK yasa teklifi görüşülürken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Arkadaşlardan öğrendiğime göre CHP Anayasa değişikliği önerisini reddetmiş" demesi üzerine CHP'li Altay konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay şunları söyledi; "HSYK konusunda biz henüz cevabımızı iletmedik. HSYK için Anayasa değişikliği konusundaki görüşümüzü yarın yetkili organlarımızla yapacağımız görüşme sonrası ileteceğiz."

MHP'DEN ELEŞTİRİ

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, teklife ilişkin eleştirilerde bulunurken toplumun ayrıştırıldığını, "devlet içinde virüs" söyleminin yanlış olduğunu savundu. Kamu görevlilerinin inancını mesleğine karıştırması halinde sorun olacağını, bu kişilerin konumlarını devlete ve mevzuata borçlu olması gerektiğini dile getiren Başesgioğlu, uzlaşma kültürünün kaybolduğunu söyledi.

Başesgioğlu, MHP dışındaki 3 partinin tutuklu milletvekilleriyle ilgili Anayasa Değişikliği konusunda anlaştığını, yeniden yargılamanın gündeme geldiğini ifade ederek son olarak HSYK'ya ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili de dün görüşmeler yapıldığını kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com