Atıcı: 32 Spor Kulübüne Yapılan Yardımın 8 Katı Tek Kulübe Yapıldı
CHP'li Aytuğ Atıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 32 spor kulübüne yaptığı yardımın 8 katının tek bir kulübe yapıldığını iddia etti.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kentteki 32 amatör spor kulübüne yılda ortalama 3 bin lira yardım yaparken, aynı statüdeki bir spor kulübüne 800 bin TL yardım yaptığını öne sürdü. "Tek bir kulübe yardımın 32 amatör spor kulüp toplamının 8 misline yakın olmasının, hayatın olağan akışına uygun olmadığı anlaşılmaktadır" diyen Atıcı, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a bunun nedenini sordu.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın yazılı yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde 800 bin TL yardım yapılan kulübün ismini açıklamayan Milletvekili Atıcı, kulübün 2 Ocak 2014'te kurulduğunu, ilk toplantısını 3 Şubat 2014'te yaptığını ancak ilk ödeme olan 150 bin TL'yi 28 Ocak 2014 tarihinde aldığını belirterek, "Bir kulübe, diğer kulüplerin her birinden yaklaşık 250 misli fazla yardım yapılması Mersin'de spor kulüpleri arasında infial yaratmıştır. Tek bir kulübe yardımın 32 amatör spor kulüp toplamının 8 misline yakın olmasının, hayatın olağan akışına uygun olmadığı anlaşılmaktadır" dedi.
Atıcı, önergesinde Bakan Kılıç'tan şu sorulara cevap istedi:
"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Mersin'de 800 bin TL yardım yaptığı spor kulübünün kurucusu ve başkanı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili midir? 800 bin TL yardım alan kulübün yardım talep formunun yardımdan sonraki tarihli olduğu doğru mudur? Değil ise talep tarihi nedir? İlk ödeme tarihi ve miktarı nedir? 800 bin TL yardım alan kulübün yardım talep formu imza sahibi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün, Spor Genel Müdürlüğü'nden talep yazısındaki imzaların aynı kişiye ait olduğu doğru mudur? Amatör kulüp adına başvuran, belgelere olur veren, Genel Müdürlüğe ileten, gelen parayı da kendi kulübü adına alan kişinin aynı kişi olması konusunda herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Amatör spor kulübünün 800 bin TL harcamayı nerelere yaptığı konusunda herhangi bir araştırma veya soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmadı ise neden yapılmamıştır?"
KİMİN KULÜBÜ?
Verdiği önergeyle ilgili de bir değerlendirme yapan Milletvekili Aytuğ Atıcı, kulübün başkanının Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdür Vekili olduğunu, kendi kulübüne yaptığı ödemelerin 30 Mart yerel seçimler öncesi başladığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar sürdüğünü kaydederek şunları söyledi:
"Neye hizmet ettiği anlaşılamayan ödemeler hakkında bugüne kadar bilinen herhangi bir adli-idari işlem yapılmamıştır. Şüpheli ve usulsüz olduğu iddia edilen ödemelerin nasıl yapıldığı, nereye harcandığı Mersin halkını, spor camiasını ilgilendirdiği kadar, ekmeğinden suyundan vergi ödeyen her vatandaşı ilgilendirmektedir. Soru önergemizle konuyu TBMM'ye taşıyarak denetleme görevimizi yerine getiriyor ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum."