CHP'li Toprak: O Babalar Kadar Onurlu Davranmayanların Siyaset Yapmaya Hakkı Yok

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Ölen çocuklarımızın babaları kadar onurlu davranmayanların bu ülkede siyaset yapmaya hakkı yoktur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Ölen çocuklarımızın babaları kadar onurlu davranmayanların bu ülkede siyaset yapmaya hakkı yoktur" dedi.


Toprak, Tunceli'de şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi. Ziyaretinde sağduyu çağrısı yapan Toprak, "Ölenlerin hepsi bu ülkenin ve bu vatanın çocukları. Hepsinin acısı bir ve sonsuzdur" dedi. Türkiye'nin barışa, huzura, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Toprak şunları kaydetti:


"Bölünmelerin, çatışmaların, kamplaşmaların bedelini çocuklarımız ödüyor. Bu büyük acıların yaşanmaması için başta biz siyasetçiler olmak üzere herkes son derece duyarlı davranmalı ve sağduyu ile hareket etmelidir. Siyasetçinin görevi ülkeye huzur, barış ve istikrar getirmektir. Oy için ülkeyi bölmek, oy için kutuplaşmaya gitmek, oy için milleti ayrıştırmak gencecik evlatlarımızın şehit olmasına neden oluyor. Milletimiz buna seyirci kalmamalıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatı iktidardan da siyasi ikbalimizden de daha önemlidir. Siyaset uğruna kimse ama kimse milleti bölüp parçalamamalıdır.


Türkiye büyük bir kaosun içine sürüklenmek istenmektedir. Türkiye'yi dışarda komşularıyla kavga ettirenler şimdi de içerde milletimizi birbirine düşürmeye çalışmaktadırlar. Türkiye'yi Libya ve Suriye gibi bir ülke haline getirme çabasındadırlar.


Bizim en büyük şansımız milletimizin yüksek feraseti, olgunluğu ve vakarıdır. Bu millet çocuklarının ölümünden sonra, insanın yaşayabileceği en büyük acı olan evlat acısından sonra bile sağduyu çağrısı yapmaktadır. Ölen çocuklarımızın babaları kadar onurlu davranmayanların bu ülkede siyaset yapmaya hakkı yoktur."

Kaynak: ANKA