Claudia Cardinale İkinci Kez Bir Türk Yönetmenle Çalışacak

Son Güncelleme:

Ünlü İtalyan sinema sanatçısı Claudia Cardinale'nin ikinci kez bir Türk yönetmenle çalışacak olması yankı buldu.BBC, Roma kaynaklı haberinde İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ali İlhan'ın filmi "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak"ın...

Ünlü İtalyan sinema sanatçısı Claudia Cardinale'nin ikinci kez bir Türk yönetmenle çalışacak olması yankı buldu.


BBC, Roma kaynaklı haberinde İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ali İlhan'ın filmi "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak"ın İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan bir özel gösterimle ilk kez Romalı seyircilerle buluştuğunu belirterek "Geceye, yönetmen Ali İlhan'ın yanı sıra başrol oyuncusu, efsanevi İtalyan yıldız Claudia Cardinale ve yardımcı oyuncu Lavinia Longhi de katıldı" dedi.


İtalya'ya dil kursuna giden bir Türk öğrencinin, evinde kaldığı "Sinyora Enrica" ile ilişkisini ve İtalya'ya alışma sürecini anlatan filmin, 2011 yılında Türkiye'de gösterime girdiğini anlatan BBC, "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filminin 27 Ekim'de Roma'da yapılan ilk gösteriminde salonu dolduran İtalyanlardan büyük alkış aldığını kaydetti.


-"İSTANBUL'DA HER ŞEY HARİKAYDI"-


Bu arada, BBCTürkçe, "Efsanevi yıldız" olarak nitelediği Claudia Cardinale'nin, gecede yaptığı açıklamada yönetmen Ali İlhan'ın bir sonraki filminde de rol almak istediğini söylediğine dikkat çekerken Cardinale'nin şu sözlerini de yansıttı:


"Sinyora Enrica'nın senaryosu çok hoşuma gitti. Ali'yle buluştuk ve hemen evet dedim. Aynı zamanda Fellini'den ilham aldığı için de çok hoşuma gitti. Ben Fellini'yle 8.5 filmini yapmıştım. Senaryo çok eğlenceliydi. Örneğin Sinyora Enrica'nın evinin önünde -köpekler ve erkekler giremez- yazıyordu. Sinyora Enrica kocası tarafından terk edilmişti ve bu yüzden hayatında hiçbir erkek istemiyordu. Ali İlhan'la çalışmak çok güzeldi. Filmi çekerken çok iyi anlaştık. Rimini'de ve İstanbul'da çekim yaptık. İstanbul'da harika bir evde çekim yaptık. Her şey harikaydı."


Ali İlhan da, romantik komedi türünde çekilecek yeni filminde başrolleri Claudia Cardinale ile Kevin Kline'ın paylaşmasını umduğunu, Kline'nin onayını beklediklerini söyledi.

Kaynak: ANKA