Collina, Türk Hakemlerle Buluştu

Son Güncelleme:

Dünyaca Ünlü Eski Hakem Pierluigi Collina, Türk Hakemlerle Biraraya Geldi.

Dünyaca ünlü eski hakem Pierluigi Collina, Türk hakemlerle biraraya geldi.


Mastercard'ın futbol elçisi olarak İstanbul'a gelen Collina, Feriye Lokantası'nda düzenlenen toplantıda Süper Lig, A, B ve C klasman hakemleri ile deneyimlerini paylaştı ve soruları yanıtladı. Toplantıya 50 hakemin yanı sıra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan da katıldı.


Başarılı olmak için en önemli etkenin çok çalışmak olduğunu vurgulayan Collina, ''Günümüzde hakemlik yapmak çok zor. Bu aktiviteyi gerçekleştirmenin tek yolu hazırlıklı olmak. Hakemler artık geçmiştekinden daha çok çalışıyor'' dedi.


Collina, maçta karşılaşılan sorunların genelde sonlarda ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu:


''İlk 85 dakikada bir şey olmaz, son 5 dakikada hep bir olay çıkar. Neden, çünkü insanlar yoruluyor, futbolcular yoruluyor. Böylece hata yapmak daha da kolaylaşıyor. Son dakikalarda aldığınız kararlar çok kritik oluyor, çünkü bunlar maçın sonucunu etkileyebiliyor. Siz de yoruluyorsunuz, bu risk sizin için de geçerli. Bu nedenle, fiziksel olarak hazır olmak çok önemli. Önceden haftada 1-2 antrenman yapılırken, artık daha fazla yapmanız gerekiyor.''


Hakemlerin verdiği kararların tutarlı olması gerektiğinin altını çizen Collina, tutarlılığın çok önemli olduğunu, bunun da oyun kurallarının doğru yorumu ile sağlanabileceğini kaydetti.


Collina, yapılan hatalara da değinerek, ''Mutlaka hatalar olacaktır. Önemli olan, bu hataların kabul edilir olmasıdır'' dedi.


Türk hakemlerin büyük organizasyonlarda görev alamamaları ile ilgili bir soruya Collina, ''UEFA Hakem Komitesi olarak, hakemlerin performanslarını izliyoruz. Hakemleri, performanslarına göre kalifiye ediyoruz. EURO 2008 için hakemler seçtik ve inanıyoruz ki bu turnuva için uygun olan en iyi hakemleri seçtik. Türkiye'den hakem neden olmasın? Elbetteki performans çok önemli, çok çalışmak önemli. Bir şeyi elde etmek, çok ciddi şekilde çalışmaya bağlıdır. Bu, başarılı olmanın tek yöntemidir. Rüyam, dünyanın her ülkesinden hakemlerin bu organizasyonlarda yer almasıdır" dedi.

Kaynak: AA