Diyarbakır'da Bir Grup BDP'li Oturma Eylemi Başlattı

Son Güncelleme:

Aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve bazı belediye başkanlarının bulunduğu grup, Büyükşehir Belediyesi Konukevi'ne kadar yürüdü.

Diyarbakır'da bir grup BDP'li oturma eylemi başlattı.


Diyarbakır'da BDP tarafından 15 Ağustos dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinliğin ardından aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve bazı BDP'li belediye başkanlarının bulunduğu grup, Büyükşehir Belediyesi Konukevi'ne kadar yürüdü.


Burada oturma eylemi başlatan grup adına konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, oturma eylemini 15 Ağustos ile başlayan sürecin demokratik çözüme evrilmesi için yaptıklarını söyledi.


Demokratik bir süreç başlatıldığını kaydeden Zümrüt, şunları ifade etti:


"Demokratik çözümün tek taraflı yürütülmediğini ve tek taraflı yürütülmeyeceğini bir kez daha belirtmek istiyoruz. PKK ve Öcalan, üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor. İktidarda olan AK Parti tarafından ciddi anlamda herhangi bir adım atılımadığını görüyoruz. Sürecin doğru ve hızlı yürütülmesi için bir an önce adım atması gerekiyor. Bu nedenle oturma eylemi yapıyoruz. Bu eylemimiz sabaha kadar sürecek." - Diyarbakır

Kaynak: AA