Demiray: İddialar Kasıtlı

Son Güncelleme:

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı, balıklarının ağır metal nedeniyle kansere neden olduğu iddialarını değerlendirdi.

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray,


"(Dip balıkları ağır metal taşıyor) deseler anlarım. Ama hamsiyi bile aynı kategoriye sokuyorlarsa bu iddiaların kasıtlı ve Marmara Denizi'ni karalamaya yönelik olduğu ortaya çıkar" dedi.


Demiray, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'ne birçok balığın göçmen olarak Ege ve Karadeniz'den geldiğini belirtti. Demiray, "İddia sahipleri, hamsi gibi balıklarının bile ağır metal içermesi nedeniyle kansere neden olduğunu öne sürerek, gülünç oluyorlar" dedi.


Bu iddiaların kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden Demiray, "(Dip balıkları ağır metal taşıyor) deseler anlarım. Ama hamsiyi bile aynı kategoriye sokuyorlarsa bu iddiaların kasıtlı ve Marmara Denizi'ni karalamaya yönelik olduğu ortaya çıkar. Vatandaşlarımız, gönül rahatlığı içinde balık yesinler" diye konuştu.


Muhabir: Ahmet Pesen


Yayıncı: Haluk Yüksel - BALIKESİR

Kaynak: AA