Denizli'de "Vergi Şampiyonları" Ödüllendirildi
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin vergi tahakkukunda 15'inci, tahsilatta ise 14."Denizli yalnızca üretmiyor, üretimden kazandığını aynı zamanda paylaşıyor" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin vergi tahakkukunda 15'inci, tahsilatta ise 14. sırada olduğuna işaret ederek,
"Denizli yalnızca üretmiyor, üretimden kazandığını aynı zamanda paylaşıyor" dedi.
Denizli'de 2010 yılı vergilendirme döneminde gelir ve kurumlar vergisinde en fazla vergi ödeyen mükellefler törenle ödüllendirildi.
Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Gelir İdaresi Başkanı Ali Cüneyt Aruntaş, daire müdürleri katıldı.
Vali Demir, törende yaptığı konuşmada, kamunun tüm ihtiyaçlarının toplanan vergilerle karşılandığını belirterek, bu nedenle vergi gelirlerinin her kuruşunda 74 milyon vatandaşın hakkı olduğunu söyledi.
Denizli'nin de toplanan vergilerle kalkınmasını sürdürdüğünü ifade eden Demir, şunları kaydetti:
"Denizli halkına hizmet sunabilmek için sizlerden topladığımız vergiler çok önemli. Toplanan vergiler sayesinde ilimizin çevre illerle bağlantısını sağlayan yolların tamamı sıcak asfalt ve duble yol olarak hizmet veriyor. Organize sera bölgemizi faaliyete geçirdik. Bundan sonrası için de bir tane olan organize sanayi bölgesi sayımızı artırmak, çeşitli nedenlerle atıl durumda olanları da faaliyete geçirmek için çalışıyoruz. Denizli'nin, Denizlili ihracatçımızın önünü açmak için ödediğiniz vergileri, son kuruşuna kadar yine Denizli'ye yatırıyoruz. 2008 yılında 980 milyon olan vergi tahakkukumuz, 2010 yılında 1 milyar 148 milyon, 2011 yılında ise 1 milyar 429 milyon lira olarak gerçekleşmiş. Türkiye genelinde vergi tahakkukunda 15'inci, tahsilatta ise 14. sıradayız. Bu demek oluyor ki, Denizli yalnızca üretmiyor, üretimden kazandığını aynı zamanda paylaşıyor. Bunun karşılığını da gerçekleştirilen yatırımlarla alıyor."
Demir, her konuda Türkiye'de öncü olan Denizli halkının, gelir vergisinde yüzde 96,80, kurumlar vergisinde de yüzde 95,66 gibi yüksek bir tahsilat oranıyla yapılan hizmetleri fazlasıyla hak etiğinin dile getirerek, "İlimizin daha büyük yatırımlara ev sahipliği yapması için Denizli olarak el birliğiyle çalışıyoruz. Denizli'yi bir dünya kenti yapmayı hedef seçtik. İlimizin konumu da belli, yönü de belli, hedefi de belli. Sahip olduğumuz ekonomik güç ve kültürel zenginliklerimizle 'dünya kenti', cazibe merkezi' olma iddiasındayız" dedi.
Törende daha sonra 2010 yılı vergilendirme döneminde Denizli'de en fazla kurumlar vergisi ödeyen Aydem Elektrik Dağıtım, Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil, Denizli Çimento ve Bereket Enerji Üretim ile en fazla gelir vergisi ödeyen ikinci sıradaki mükellef Habip Kızıltaş, üçüncü sıradaki Ceyhan Saldanlı ve beşinci sıradaki Selim Erdoğan'a ödülleri verildi. Denizli'de gelir vergisi rekortmeni ile 4. sırada yer alan mükellefin ise isimlerinin açıklanmasını istemedikleri bildirildi.
(MUS-MED- - DENİZLİ