Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması
30 dersanenin yöneticisi ortak basın toplantısı düzenledi
Dersanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılması ile ilgili 30 dersane yöneticisi basın toplantısı düzenledi.
Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Serhat Dersanesi Müdürü Mehmet Havesli, yaşanan süreci herkesin gördüğünü ve taslağın medya sayesinde ortaya çıkartılmasıyla birlikte kurumların paydaşlarla oturarak görüşmek zorunda kaldığını ileri sürdü.
Havesli, Türkiye'de konunun ilgilileriyle çalıştaylar yapılmadan üç-beş yetkilinin düşünceleri doğrultusunda bir takım değişikliklerin planlandığını iddia ederek, "Bu taslak çalışmaları şayet siz değerli basınımız tarafından ortaya çıkarılmamış olsaydı biz paydaşların konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olmadan yasal süreç gerçekleşmiş olacaktı. Şu an geçirdiğimiz süreci tekrarlayacak değiliz. Ne var ki konunun paydaşlarla tekrar görüşülecek olması hepimizi ümitlendirmişti. Bu süreçte de hiç beklemediğimiz ve istemediğimiz şeyler yaşandı. Yaşananlar bizi gerçekten çok üzdü. Hepinizin malumudur ki bürokratların paydaşlarla yaptığı toplantılar ikna odası mantığından öteye geçemedi" dedi.
Havesli, seslerini duyurma adına son bir ümit olarak hemşehrileri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Sayın Cumhurbaşkanımız, 'ülkemiz tam demokrasiye geçti' denildiği günlerde değişik problemler ortaya çıktı. Toplumumuzda yer yer tansiyon yükseldi. Her defasında demokratik söylemleriniz oldu. Yürekleri ferahlattınız. Hatta yıllardır halka kapalı olan köşkün kapılarını her kesime açtınız. Onları dinlediniz ve düşüncelerine önem verdiniz. Bu günlerde de ülkemizin kanayan yarası olan eğitimimiz ve sektörümüzle ilgili sizden benzer açıklamalar talep ediyoruz. Hatta Çankaya Köşkü'nün kapılarını bu fedekar eğitimcilere de açıp onları dinleyeceğinizden eminiz. Toplumumuz ve de özellikle eğitim camiamızdaki bu kaosu her zaman ki yaklaşımlarınızla çözüme kavuşturacağınız konusunda size olan güvenimiz tamdır."
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasındaki açıklamalara da değinen Havesli, eğitimin bir süreç olduğunu bu sürecin aktörleri olan öğrenci, veli ve öğretmenlerin rahatlatılması bakımından daha net ifadelerin kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi. - Kayseri