'Diriliş Ertuğrul' Dizisine Damga Vuran Av Sahnesi

Son Güncelleme:

Dün akşam yayınlanan ilk bölümüyle izleyiciden tam not alan TRT'nin dönem dizisindeki av sahnesi nefes kesti.

TRT'nin iddialı dizisi 'Diriliş Ertuğrul' ilk bölümü, izleyicilerden tam not aldı. 600 yıllık imparatorluğun kapılarının bir kez daha aralandığı Ertuğrul'da güçlü bir oyuncu kadrosu yer aldı.

BİNİN ÜZERİNDE YARDIMCI OYUNCU

Dün gece sosyal medyayı sallayan dizide Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor. 30 ana oyuncunun yer alığı dizide yan cast ve yardımcı oyuncu olarak 1.000 üzerinde oyuncu yer aldı.

HAZIRLIK SÜRECİ 10 AY SÜRDÜ

Dizinin hazırlık süreci 10 ay sürerken beş ay boyunca tarihçi danışmanlar eşliğinde senaryo grubu tarafından hikâye oluşturuldu. Üç ay uluslar arası Moğol sanatçı Gammat'a hikaye, dekor ve kostümlerle ilgili dizinin illüstrasyon çizimleri yaptırıldı.

DÜNYACA ÜNLÜ KAREOGRAFİ EKİBİ KULLANILDI

Yine dizide ki koreografiler için Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin ve Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi. Nomad ekibi dizi oyuncularını ve atlarını eğitirken ayrıca dizinin koreografilerini de hazırladılar. Tanıtımlarında ki görsel efektleri ile dikkat çeken Diriliş "Ertuğrul" Dizisi Hollywood kıvamında ki görsek efektleri ve animasyonlarıyla da çok konuşuldu.

Kaynak: Haberler.Com