Sur'da Özel Harekat Timleri Dört Koldan İlerliyor

Son Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Özel Harekat timleri, teröristleri etkisiz hale getirmek adına başlatılan operasyonda dört koldan ilerlemeye başladı.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyon kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, Özel Harekat timleri ilçe içerisinde dört koldan ilerliyor.

İLÇEDE ÇATIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Son 11 günde 2 polisin şehit olduğu, 14 polisin yaralandığı ve 31 teröristin etkisiz hale getirildiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çatışmalar dün de aralıksız sürdü.

BÖLGEYE ASKERİ BİRLİK SEVK EDİLDİ

İlçeye çok sayıda polisin yanı sıra askeri birlik sevk edildi. Asker, zırhlı araçlarla teröristlerin bulunduğu noktalara yakın bölgede giriş ve çıkışları tuttu.

ÖZEL HAREKAT DÖRT KOLDAN İLERLİYOR

Askerin güvenlik önlemi aldığı Sur'da teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Özel Harekat timlerinin dört koldan kontrollü olarak ilerlediği belirtildi.

ESNAF YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ KEPENK AÇMADI

Bölge tansiyon bir türlü düşmezken, HDP ve DBP'nin bugün ilçeye doğru yapacağı yürüyüş öncesinde esnafların kepenk açmadığı görüldü.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ DE ÇALIŞMADI

Merkez Yenişehir, Balar ve Kayapınar ilçelerinde sadece fırın ve eczaneler açık bulunurken, bazı esnafların açmadıkları iş yerlerinin önünde durduğu ve belediye otobüslerinin de çalışmadığı görüldü.

YASAĞIN KALDIRILMASI İÇİN DÜZENLENECEK

HDP'den dün yapılan açıklamada, Sur'da yaşananlara dikkat çekmek ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması amacıyla merkez Yenişehir ilçesi Esma Ocak parkından Sur'a yürüyüş yapılacağı belirtilmişti.

EŞ BAŞKAN FİGEN YÜKSEKDAĞ DA KATILACAK

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Milletvekilleri ve Belediye başkanlarının da katılacağı belirtilen yürüyüşün saat 12.00'de başlayacağı öğrenildi.

VALİLİK: MEVZUATA AYKIRILIK İÇERMEKTEDİR

Diyarbakır Valiliğinden dün akşam yapılan yazılı açıklamada, kentte toplantı ve gösteri yapılacak alanların belli olduğu ifade edilerek, "14 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 12.00'da ilimiz Yenişehir İlçesi çiftkapı (Esma Ocak Çay Bahçesi) önünde yapılacağı duyurulan gösteri yürüyüşü ilgili mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Vatandaşlarımızın kanunsuz olarak yapılacak olan yürüyüşü, bu açıdan değerlendirmeleri önem arz etmekte olup kanunsuz çağrılara itibar edilmemesi Diyarbakır'ımızın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak: DHA