Diyarbakır'da muhtar ve mahalleli, kaçak elektrik kontrolü yapan ekibi alıkoydu

Son Güncelleme:

Diyarbakır Ergani'de, muhtar ve mahalleli kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi görevlilerini alıkoydu. Gruptakilerden biri görevliye "Seni buraya gömerim" diyerek tahditler savurdu. O anlar bir cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde akılalmaz bir olay yaşandı. Muhtar ve beraberindekiler, kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi görevlilerini alıkoyarak, tehditler savurdu.

İddiaya göre, Ergani ilçesine bağlı Özbilek Mahallesi'ne kaçak elektrik kontrolü için giden DEDAŞ görevlilerini, muhtar ve beraberindekiler alıkoydu.

"AÇARSAN SENİ BURAYA GÖMERİM"

Muhtar A.K. görevlilerin üzerini ararken, gruptan biri, "Bu köyün hepsi kaçak, ben kaçak kullanıyorum, açamazsın. Açtığın zaman seni buraya gömerim" diyerek tehditler savurdu. Alıkonuldukları ve tehdit edildikleri anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görevliler, yaklaşık yarım saat sonra serbest bırakıldı.

103 abonenin bulunduğu mahallede inceledikleri 19 aboneden 15'inin kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Dicle Elektrik yetkilileri, kamera kayıtlarını delil olarak sunarak, Muhtar A.K. ile grupta yer alan mahalle halkı hakkında 'Hürriyetten yoksun bırakma', 'Ölümle tehdit' ve 'Kaçak kullanım itirafı' suçlarından Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA