Doğum Yapınca Sınır Dışı Edilmekten Kurtuldu

Son Güncelleme:

Sahte pasaportla Antalya'dan Belçika'ya gitmek isterken 2 yaşındaki oğluyla yakalanan Kamerunlu bir kadın, emniyetteki ifadesi sırasında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı Hastanede bir kız çocuğu dünyaya getiren kadının sınır dışı edilmesi ertelendi.

Antalya'da, sahte pasaportla yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalanan Kamerunlu kadın, emniyetteki işlemleri sırasında fenalaşınca kaldırıldığı hastanede bir kız çocuğu dünyaya getirdi.


Antalya Havalimanı'ndan, 2 yaşındaki oğluyla Belçika'ya gitmek isteyen Elenga Anzia'nin (28), yapılan kontrollerinde, pasaportunun sahte olduğu anlaşıldı.


Bunun üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürülen Anzia, sınır dışı işlemleri için ifadesi alındığı sırada fenalaştı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan kadının yapılan muayenede 8 aylık hamile olduğu anlaşıldı.


Sancıları artan Anzia, ameliyata alındı. Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getiren Anzia, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Anzia, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce çocuklarıyla misafirhaneye yerleştirildi.


Anzia'nın bir süre burada kalacağı, sınır dışı işlemlerinin ertelendiği bildirildi. - Antalya

Kaynak: AA