Dünya Süt Günü

Son Güncelleme:

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Dünya Süt Günü dolayısıyla öğrencilere süt, velilere ayran dağıtıldı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Dünya Süt Günü dolayısıyla öğrencilere süt, velilere ayran dağıtıldı.


Alaplı Merkez İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, çocukların hazır yiyecekler yerine sağlıklı şekilde beslenebilmesi için ayran içmesi, yoğurt ve meyve yemesini hedeflediklerini söyledi.


Süt tüketimini ve süt içme alışkanlığını artırmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 2012 yılında ülke genelinde "Okul Sütü Akıl Küpü" projesini uygulamaya başlatıldığını anımsatan Çevik, şöyle dedi:


"İlçemizde ana sınıfı başta olmak üzere ilkokul öğrencilerine 3 aylık sürede toplam 117 bin paket süt dağıttık. Tabi sütün faydalarını saymakla bitmez. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarımızın ileride daha sağlıklı bir yaşam kalitesini elde etmesi için önemli besin kaynaklarından bir tanesi. Umarım bugün burada yapılan etkinlikte çocuklarımıza ve anne-babalara da bir farkındalık oluşturmuşuzdur."


Konuşmaların ardından öğrencilere, süt, velilere ise ayran dağıtıldı.

Kaynak: AA