Endonezya'nın Başkenti Cakarta'da Patlamalar

Son Güncelleme:

– Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir dizi patlama meydana geldiği ve silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir dizi patlama meydana geldiği ve silah sesleri duyulduğu bildirildi.


Endonezya medyasında yer alan haberlerde, patlamaların Başkanlık Sarayı yakınlarındaki Sarinah alışveriş merkezinin dışında gerçekleştiği kaydedildi. Medyaya konuşan bir polis yetkilisi, patlama ya da patlamaların bombalı saldırı sonucu gerçekleştirdiğine inandıklarını söyledi. Olay yeri civarında bulunan ve BBC muhabirine konuşan bir Birleşmiş Milletler görevlisi, patlamalar sonrası silah sesleri duyduğunu belirtti.


Endonezya televizyon kanalı TVOne ise, Türkiye ve Pakistan büyükelçiliklerinin de bulunduğu Cikni, Silpi ve Kuningan mahallelerinde üç patlama daha meydana geldiğini bildirdi.


Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusunu barındıran ve geçmişte radikal dincilerin saldırılarına hedef olan Endonezya, terör tehdidine karşı üst düzey alarm durumunda bulunuyordu.


- Cakarta

Kaynak: DHA