Enerji Bakanı Yıldız: Öngördüğümüz Herhangi Bir Fiyat Oynaması Yok

Son Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "(Akaryakıtta indirim beklentisi ) Şu an bizim yakın vadede öngördüğümüz herhangi bir fiyat oynaması yok " dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "(Akaryakıtta indirim beklentisi ) Şu an bizim yakın vadede öngördüğümüz herhangi bir fiyat oynaması yok " dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da düzenlenen Yeşil İş Konferansına katıldı. Bakan Yıldız, konferanstan ayrılmadan önce gazetecilerin benzin ve motorindeki indirim beklentisiyle ilgili sorularını yanıtladı.


" ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ HERHANGİ BİR FİYAT OYNAMASI YOK "


Benzine yapılan en son indirimin ardından ' Yeni indirim gelecek mi ? ' sorusuna Yıldız, şu yanıtı verdi:


" Bizim normalde her ay sonunda ve üçer aylık dilimler halinde Hazine ile Maliye ile oturup beraberce karar verdiğimiz bir yapıdır bu. Tabii ki ham petrol fiyatlarını ve buna bağlı olarak ithal edilen doğalgaz fiyatlarını dikkatle takip ediyoruz. Kendi içerisinde dalgalanan benzin motorin geçen hafta düşüyor bu hafta yükselebiliyor veya tersi bu hafta düştü bir sonraki hafta yükselebiliyor. O açıdan bu yurt dışı piyasalarıyla alakalı bir husus. Nasıl borsa endeksleri takip edilebiliyorsa bizim de takip ettiğimiz ham petrol endeksleri var. Böyle bir haberi önceden oluşturmaya çalışmak tüketici alışkanlıklarıyla oynamak anlamına geliyor. Bunu da çok doğru bulmuyorum. Her ay kendi içerisinde değerlendiriliyor bunlar. Ama şu an bizim yakın vadede öngördüğümüz herhangi bir fiyat oynaması yok."


Yeni yılın yeni zam beklentisi oluşturduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, "Yeni yıla daha çok var" ifadesini kullandı.


" HEDEFİMİZ 2013'TE İRAN'DAKİ AL YA DA ÖDEYİ BİTİRMEK "


Bakan Yıldız, Rusya ile Türkiye arasındaki doğalgaz alanında yapılan al ya da öde anlaşmasının bitmesi sonrası, gelişmelerin sorulmasının üzerine ise, şunları söyledi:


"Özel sektör Rusya Federasyonuyla kontratlarını yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna sundu. O süreçte artık herhangi bir problem görmüyoruz. Gazprom ile anlaşan firmaların gelip kontratlarını ibraz etmeleri halinde o süreç tamamlanacaktır. Bizim al ya da ödeyle alakalı Rusya Federasyonu'nun 2012 yılındaki bütün miktarları sıfırlanmış olacak. Bunu da çok ciddi bir artı olarak görüyorum. Ondan sonra zaten özel sektörün alımları başlayacak. Bundan sonraki hedefimiz 2013 yılında büyük çoğunluğunu İran'daki al ya da ödeleri bitirmek. 2013 ya da 2014 yılında gerek Azerbaycan gerekse İran'ın bütün al ya da ödelerini sıfırlamaktır. Biz bunu da başarırız."


Bakan Yıldız soruları cevapladıktan sonra bir süre Yeşil İş Standlarını gezdi. Yıldız, Rehau ikimlendirme çözümleri standındaki Ağaç Adam ile tokalaştı.


PÇK (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA