Eski İstihbarat Müdürü 'Devlet Sırrı'nı Açıkladı, Olay Oldu

Son Güncelleme:

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın "Özerklik ilan edilecek" açıklaması başına dert oldu. Savcılık "Bu devlet sırrıydı, neden açıkladın" dedi.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, bir gazeteye verdiği röportajda, "Öcalan'ın talimatıyla görevden alındım. Apo serbest kalacak. Özerklik ilan edilecek" şeklinde açıklama yaptı. Altıparmak'ın bu sözlerinden İçişleri Bakanlığı rahatsız oldu ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ankara Savcılığı tarafından ifadeye çağırılan Altıparmak'a, röportajda söylediği "Teröristbaşı Öcalan'ın serbest bırakılması, özerk yönetim ve bu konularda hükümetçe yasal düzenlemeler yapılmasına" ilişkin ifadeleri anımsatılarak, "Bu bilgiler devlet sırrıydı, neden açıkladın?" diye soruldu.

"ŞAHSİ GÖRÜŞLERİM"

Savcı Hakan Yüksel'e ifade veren Altıparmak, 20 Ağustos'ta emekli olduğunu belirterek, "Röportaj verdiğim doğrudur. Bu hususlar, benim görev sebebiyle doğrudan edindiğim bilgiler değil sadece basından da birçok kişinin konuştuğu konulardaki görüşlerimdi" dedi.

(Kaynak: Sözcü)
Kaynak: Haberler.Com