Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden Akademisyenlere Destek
Emek ve Demokrasi Güçleri'nden akademisyenlere destek ESKİŞEHİR'de 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı bildiriye imza atan Anadolu Üniversitesi'nden 15, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden de (ESOGÜ) 4 akademisyene, Emek ve Demokrasi Güçleri destek verdiklerini açıkladılar.
Emek ve Demokrasi Güçleri'nden akademisyenlere destek
ESKİŞEHİR'de 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı bildiriye imza atan Anadolu Üniversitesi'nden 15, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden de (ESOGÜ) 4 akademisyene, Emek ve Demokrasi Güçleri destek verdiklerini açıkladılar.
Adalar Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı bildiriye imza atan Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi akademisyenlerine destek verdiler. 'Barış isteyen akademisyenlerin yanındayız' yazılı pankart açan Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Saraya köle olmayacağız" ve "Akademi yalnız değildir" sloganları attılar. Emek ve Demokrasi Güçleri'nin düzenlediği akademisyenlere destek basın açıklamasına, bildiriye imza atan akademisyenlerden de katılanlar oldu.
Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına KESK Dönem Sözcüsü Serkan Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Söz konusu bildiriyi düşünce ve ifade özgürlüğü, akademik özgürlük kapsamıda değerlendirmek gerekir. Akademisylenler, yaşanan şiddet ortamının sona erdirilmesi ve kalıcı bir barışın sağlanmasını talep etmişlerdir. Metinde hiçbir yasa dışı örgütü ve örgütün davranışlarını olumlayacak ifade yoktur. Devletin uygulamalarına yönelik eleştiriler içermektedir. Hukuku askıya alan, etrafa tehditler savuran, yaşam hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerimizi yok sayanları, üniversiteleri kışlaya, kampüsleri külliyeye çevirmek isteyenleri engelleyebilmek için tüm emek ve demokrasi güçlerini harekete çağırıyoruz."