"Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?"

Son Güncelleme:

"Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" bizi J.K. Rowling'in büyücüler dünyasına geri götüren yepyeni bir macera.

Gişe devi son dört "Harry Potter" filminin yönetmeni David Yates'in başına geçtiği filmin baş karakteri olan büyü-hayvanbilimcisi Newt Scamander rolünü Oscar ödüllü Eddie Redmayne ( "The Theory of Everything") canlandırıyor.

"Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" 1926 yılında Newt Scamander'ın çok sayıdaki çeşitli sihirli yaratıkları bulmak ve belgelemek için küresel çapta gezisini tamamlamasının hemen ardından başlıyor. Kısa bir mola için New York'a gelen Scamander aslında oraya olaysız bir şekilde gelip gidebilirdi… eğer Jacob adındaki No-Maj (Amerikan İngilizce'sinde Muggle), yanlış yerde bir büyücülük vakası ve hem büyücülük hem de No-Maj dünyalarında sorun yaratabilecek, Newt'a ait fantastik canavarlardan bazıları kaçmış olmasaydı.

"Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?"ın diğer önemli rolleri ve onları canlandıran oyuncular şöyle sıralanabilir: Tina rolünde Katherine Waterston ( "Steve Jobs", "Inherent Vice"): Jacob rolünde Tony ödüllü Dan Fogler ("The 25th Annual Putnam County Spelling Bee"): Tina'nın kız kardeşi Queenie rolünde Alison Sudol ("Dig", "Transparent"): Credence rolünde Ezra Miller ("Trainwreck"): Mary Lou rolünde iki kez Oscar adayı Samantha Morton ("In America", "Sweet and Lowdown"): Henry Shaw, Sr. rolünde Oscar ödüllü Jon Voight ("Coming Home", TV dizisi "Ray Donovan"): Gnarlack rolünde Ron Perlman ("Hellboy" filmleri): Seraphina rolünde Carmen Ejogo ( "Selma"): Chastity rolünde Jenn Murray ( "Brooklyn"): Modesty rolünde, sinemaya yeni adım atan Faith Wood-

Blagrove; ve Percival Graves rolünde Colin Farrell ( "True Detective").

Film J.K. Rowling'in ilk senaryo denemesi olsa da, yazarın çok popüler Harry Potter kitapları sinema uyarlamalarıyla tüm zamanların en yüksek hasılat elde eden film serisi oldu. Rowling'in senaryosunun ilham kaynağı, Hogwarts'ta ders kitabı olarak okutulan ve filmdeki Newt Scamander tarafından yazılmış Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?'dı.

Film "Harry Potter" serisinden birçok kişiyi yeniden bir araya getirdi. Bunlardan bazıları yapımcılar David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves ve Lionel Wigram.

Filmin kamera arkası yaratıcı ekibi Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Philippe Rousselot ("A River Runs Through It", "Sherlock Holmes" filmleri), üç Oscar sahibi yapım tasarımcısı Stuart Craig ("The English Patient", "Dangerous Liaisons", "Gandhi", "Harry Potter" filmleri), üç Oscar sahibi kostüm tasarımcısı Colleen Atwood ( "Chicago", "Memoirs of a Geisha", "Alice in Wonderland"), Oscar ödüllü görsel efektler amiri Tim Burke ("Gladiator", "Harry Potter" filmleri), Oscar adaylığı bulunan görsel efektler amiri Christian Manz ("Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1") ve Yates'in uzun zamandır birlikte çalıştığı kurgu ustası Mark Day'den (son dört "Harry Potter"
filmi) oluşuyor.

"Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" Leavesden'deki Warner Bros. Stüdyoları'nda çeklildi ki burası on yıl boyunca "Harry Potter" filmlerine de ev sahipliği yapmıştı. Bazı sahneler ise Liverpool-İngiltere'de gerçek mekanlarda çekildi.

Warner Bros. Pictures'ın "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?"ın iki ve üç boyutlu sinema salonlarında dünya çapında gösterimi için planladığı tarih 18 Kasım 2016. Film Türkiye'de de 18 Kasım 2016'da vizyona girecek.

Kaynak: Bültenler