Fay Hattının Üstüne Viyadük
Marmara'yı Sarsan 17 Ağustos Depremi'nde İzmit Körfezi'nin Doğu Ucundan Karaya Çıkan ve Yuvacık Beldesi'ne Doğru Uzanan Kuzey Anadolu Fayı'nın En Belirgin Noktasının Üzerine Her Gün Binlerce Aracın Geçtiği Viyadük İnşa Edildi.
Marmara’yı sarsan 17 Ağustos Depremi’nde İzmit Körfezi’nin doğu ucundan karaya çıkan ve Yuvacık Beldesi’ne doğru uzanan Kuzey Anadolu Fayı’nın en belirgin noktasının üzerine her gün binlerce aracın geçtiği viyadük inşa edildi.
Jeofizik mühendislerinin uyarılarına rağmen Karayolları’nca yaptırılan viyadüğün, olası bir depremde yıkılması halinde ise, alternanif yol olmadığından İzmit’in Gölcük ve Yalova ile karayolu bağlantısını kesecek. Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mithat Özer, 17 Ağustos depreminin hemen ertesinde fayı bu noktada belirgin bir şekilde yakaladıklarına dikkat çekti ve şunları söyledi: "Buraya köprü yapılması çok yanlış. Bir depremden sonra bu yolun kesilmesi, şehrin bu bölümüne ulaşılmasını imkansız hale getirecektir. Biz bu konuyu daha önce aktardık. Ama neden böyle bir karar verdiler bilemiyorum."