Fethiye Hırsızı Yakalatmak İçin Yatak Odasına Gizli Kamera Yerleştirdi

Son Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan 37 yaşındaki Mustafa Severoğlu, evine giren hırsızı yakalamak için yatak odasına gizli kamera yerleştirdi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan 37 yaşındaki Mustafa Severoğlu, evine giren hırsızı yakalamak için yatak odasına gizli kamera yerleştirdi. Polis baskınıyla yakalanan hırsızlık şüphelisi, kamera kayıtları sayesinde 25 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Babataşı Mahallesi'ndeki 2 katlı evine son 3 ayda 2 kez hırsız giren ve ziynet eşyaları çalınan Mustafa Severoğlu, yatak odasındaki saatin içine gizli kamera yerleştirdi. Eve temizlikçi geleceğini söyleyip, babasından evin önünde nöbet tutmasını isteyen Severoğlu 6 Nisan günü saat 08.00'de işe gitmek için evden ayrıldı. 10 dakika sonra Severoğlu'nu arayan babası, eve temizlikçi kadının değil, başka bir erkeğin girdiğini söyledi. Severoğlu'nun ihbarı üzerine eve giren polis ekipleri 29 yaşındaki Hüseyin Ç.'yi evin üst katındaki tuvalette saklanırken yakaladı. Gözaltına alınan şüphelinin haftada 2 gün eve temizliğe gelen kadının eşinin kardeşi olduğu ortaya çıktı. Fethiye Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan şüpheli 25 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Yatak odasına yerleştirilen gizli kamera olay günü evde yaşananları saniye saniye kaydetti. Görüntülerde şüphelinin eve girişi ve odalarda ziynet eşyası araması görülüyor. 10 dakika sonra eve giren polis saklanan şüpheliyi bularak gözaltına alıyor.


'ALTINLAR GERİ GELMEDİ'


Yaşananları anlatan ev sahibi Mustafa Severoğlu, "Daha önce 2 kez evde ziynet eşyalarımız eksildi. Temizlikçi kadından şüphelendik ancak söyleyemedik. Ben de yatak odasındaki saatin içine ince bir işçilikle gizli kamera yerleştirdim. Babamdan da evin önünde nöbet tutmasını istedim. Babam ben işe gittikten sonra aradı eve bir erkeğin girdiğini söyledi. Polisle birlikte eve gittiğimizde şüpheliyi yakaladık. Altınlar geri gelmedi. Ancak kamera görüntüleri hırsızın daha fazla ceza alması sağladı" dedi.


Bundan sonra evin girişine ve bütün odalarına kamera yerleştirmeyi düşündüğünü aktaran Severoğlu, önceden eve kamera sistemi kurmadığına pişman olduğunu kaydetti.

Kaynak: DHA