Fotoğrafçılar Eski Günleri Arıyor

Son Güncelleme:

Siirt'te uzun yıllardan beri fotoğraf çekerek geçimini sağlayan Nevzat Özavcı, eski günlerini aradıkları ve bu sanatın giderek yok olduğunu söyledi.

Siirt merkezde yaklaşık 35 yıldır fotoğraf stüdyosu bulunduğunu ve baba mesleğini yürüten Nevzat Özavcı, fotoğrafçılık sanatında eski yıllarını aradıklarını belirtti. Teknolojiye kurban gittiklerini açıklayan Özavcı, artık vesikalık fotoğraf bile çektirilmediği belirtti.

Babasından kalma iş yerinin ayakta tutmaya çalıştığını belirte Nevzat Özavcı, Siirt'te bu mesleğin giderek yok olduğunu ve çıkan dijital fotoğraf makineleri sayesinde iş yapamadıklarını açıkladı. Hemen hemen herkesin evinde bir dijital fotoğraf makinesi ve bilgisayarın mevcut olduğunu söyleyen Özavcı "Bizler babadan kalma mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Tabi eskisi gibi işlerimiz yolunda değil. Şimdi artık vesikalık fotoğraf bile çektiren vatandaşların sayısı çok azaldı. Ancak bizler düğün, nişan gibi özel günlerin fotoğraflarını çekerek geçimlerimizi sağlıyoruz" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci