Fransa'daki Skandal Talebe Müslümanlardan Tepki

Son Güncelleme:

Fransa’da Nisan sonunda aralarında siyasetçi ve sanatçıların da bulunduğu 300 ismin Kur’an-ı Kerim’in bazı ayetlerinin kaldırılması gibi skandal talebine, Müslüman din görevlileri de yayımladıkları "300’lerin çağrısına karşı 30’ların çağrısı" ile cevap verdi.

Fransa'da Nisan sonunda aralarında siyasetçi ve sanatçıların da bulunduğu 300 ismin Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerinin kaldırılması gibi skandal talebine, Müslüman din görevlileri de yayımladıkları "300'lerin çağrısına karşı 30'ların çağrısı" ile cevap verdi.


Le Parisien gazetesinde yayımlanan ve Charlie Hebdo'nun eski Genel Yayın Yönetmeni Philippe Val tarafından başlatılan bildiriyi imzalayanlar arasında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransız siyasetçilerden Laurent Wauquiez, Manuel Valls, Bertrand Delanoe gibi isimlerin yanı sıra Ermeni şarkıcı Charles Aznavour ve oyuncu Gerard Depardieu gibi isimlerin de bulunduğu öğrenildi. Skandal talebin mümkün olduğunu göstermek adına İncil'e yapılan tahrifatı örnek olarak gösteren 300 isim, 1960'larda Vatican II Konsili tarafından İncil'deki Yahudi karşıtı ve "modern dünyaya uymayan" ayetlerin kaldırılmasını hatırlattı.


Skandal talep Fransa'daki Müslümanlardan tepki görürken, Müslüman din görevlileri de yayımladıkları "300'lerin çağrısına karşı 30'ların çağrısı" ile cevap verdi. Yayımladıkları bildiride Müslüman din adamları "Yine İslam ve Müslümanlar suçlu koltuğuna oturtuldu. Yahudi düşmanlığını İslam'a bağlayarak İslam düşmanlığını hükümsüz kılmak ve Müslümanları toplumun dışında bırakmak istiyorlar" ifadesinde bulundu.


Öte yandan, Müslüman din adamları özellikle "İsrail Siyonist devletinin Filistin halkına karşı en şiddetli olduğu dönemde" böyle bir bildiri paylaşılmasının tesadüf olmadığını açıkladı. - PARİS

Kaynak: İHA