Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın U20 Dünya Şampiyonası Tepkisi

Son Güncelleme:

Bursa'da konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, U20 Dünya Şampiyonası'na yeterince ilgi gösterilmemesinden yakındı.

Bursa'da konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, U20 Dünya Şampiyonası'na yeterince ilgi gösterilmemesinden yakındı. Yerelden gelen haberleri ve bölgesel gazeteleri takip ettiğini belirten Bakan Kılıç, Bursa'nın kendini U20'ye hazırlayamadığını söyledi. Kılıç, "Messi'nin futbol kariyerinin keşfedildiği yer U20 Dünya Futbol Şampiyonasıdır. Yani yeni Messi'lerin Ronaldo'ların çıkacağı, dünya vitrinine gireceği yer. Mesela Salih bu isimlerden birisi olacak. Dünya gündemine gelecek isimlerden birisi olacak. Olaya verdiğimiz önemi buradan anlayabilirsiniz" dedi.


Bursa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çeşitli etkinliklere katılıp, bakanlığı ile ilgili protokolleri imzaladı. Valilik Binası önünde sporcular tarafından karşılanan Bakan Kılıç, kendisine verilen Türk Bayrağı'nı öperek aldı.


Bakan Kılıç, daha sonra Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Sporcu Kamp Merkezi'nin potokol törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Kılıç, kente ki spor alanları ve yurtlar hakkında bilgi verdi.


Konuşmasında U20 Dünya Futbol Şampiyonası'na sahip çıkılmamasından şikayet eden Bakan Kılıç, yerelden gelen haberleri ve bölgesel gazeteleri takip ettiğini ancak, Bursa'nın kendini U20'ye hazırlayamadığını söyledi. "Maçlara biz hazırız, saha ve zemin hazır, konaklama mekanlara müsabakalara hazır. Bursalılar henüz bu olayın farkına tam olarak varmadı." diyen Bakan Kılıç, "Televizyonlardan,, gazetelerden, yerel yöneticilerden katkı bekliyorum. 4 ülkenin milli takımları maçlarını Bursa'da oynayacak. 4'ü grup maçlarını Bursa'da oynayacak. Bu büyük bir heyecan. Bu büyük heyecanı sizler sahiplendiğinizde daha büyük olacak. Bursaspor camiasına taraftarlarını da maçlara ilgi göstermesini rica ediyorum" dedi.


Messi'nin dünya futbol kariyerinin bu şampiyonada ortaya konduğunu dile getiren Bakan Kılıç, "Messi'nin futbol kariyerinin keşfedildiği yer U20 Dünya Futbol Şampiyonasıdır. Yani yeni Messi'lerin Ronaldo'ların çıkacağı, dünya vitrinine gireceği yer. Mesela Salih bu isimlerden birisi olacak" dedi.


Konuşmaların ardından 200 yatak kapasiteli, bütçesinin yarısı Büyükşehir Belediyesi yarısı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak merkezin protokolü imzalandı. Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Kapalı ve Okçular Çarşısı'nı gezdi. Burada bir esnaf dükkanında döner, Bursa Şeftalisi, kiraz, erik yiyen Bakan Kılıç, esnafla sohbet etti.


Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden. Kılıç, burada basına bir toplantı gerçekleştirdi.


ST-HT FOTOĞRAF - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA