Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler
Son Güncelleme:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınanlara zorla AKP mitingleri izlettiriliyor"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı odaklı olaylarda gözaltına alınanlara, zorla AK Parti mitinglerinin izlettirildiğini, tuvalete gitmelerine izin verilmediğini ve otobüslerde tutulduklarını öne sürdü.
Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların, İstanbul Barosu avukatlarının tutanaklarıyla belirlendiğini iddia etti.
Diyarbakır, Mamak ve Metris cezaevlerinde, 12 Eylül döneminde zorla marşlar dinletildiğini belirten Tanrıkulu, "Şimdi ise zorla AKP mitingleri izlettirilip, Başbakan'ın konuşmaları dinletiliyor. Bu insanlık dışı muameleye karşı Hükümet derhal soruşturma açmalı ve sorumlular hakkında işlem başlatmalıdır" ifadelerini kullandı. - Ankara
Kaynak: AA