Gültepe İlkokulu Velilerinden İmam Hatip Eylemi Dha Kağıthane'deki Gültepe İlkokulu'nun İmam...
Atınç, "Gültepe İlkokulu'nun İmam Hatip olmasını istemiyoruz çünkü, Deprem Yönetmeliği nedeniyle 2.5 yıl önce okulumuz yıkılmış, çocuklarımız başka okullara sürgün edilmişti."
İmam HATİPLERE KARŞI DEĞİLİZ
Atınç, "Gültepe İlkokulu'nun İmam Hatip olmasını istemiyoruz çünkü, Deprem Yönetmeliği nedeniyle 2.5 yıl önce okulumuz yıkılmış, çocuklarımız başka okullara sürgün edilmişti. Okulun inşaat halinde bulunduğu süreç içerisinde yaptığımız eylemler ve görüşmeler sonucu çalışmalar hızlandırılarak, okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde açıldı. Fakat aradan bir ay geçmeden İmam Hatip olduğu söylendi. Bin 400 öğrencimizin tekrar farklı okullara sürgün edileceği açıklandı. Okul açıldıktan sonra bir kaç haftalık süreç içerisinde bizlerden perde, sandalye, temizlik görevlilerinin ücretlerini karşılamak için 30-50 lira arası para toplandı. Şimdi mücadele ederek kazandığımız, kendi emeğimizle eksiklerini giderdiğimiz okulumuzu, bu kararı dört duvar arasında bizlerden habersiz alanlara teslim etmemizi istiyorlar. Yanılıyorlar" diye konuştu.
Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Tosu ise, "İmam Hatiplere karşı değiliz. Eğer ihtiyaç varsa devletin, belediyenin ekonomik gücü var, bir başka okul, bir başka alan, bir başka arsa İmam Hatip olarak yapılabilir. Ancak 50-60 yıllık geçmişi olan bir okulun İmam Hatip'e dönüştürülmesi tamamen ideolojiktir" dedi. Bu arada çevik kuvvet ekiplerinin de okulun önünde önlem aldığı görüldü
Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.