Güney Afrika 9600 Mw'lık Nükleer Santral Yatırım Planını İptal Etti
Son Güncelleme:
Güney Afrika ülkede bulunan iki reaktörüne 2030 yılına kadar 9600 Megavatlık nükleer santral yatırımıyla arttırma planını iptal etti.
Güney Afrika ülkede bulunan iki reaktörüne 2030 yılına kadar 9600 Megavatlık nükleer santral yatırımıyla arttırma planını iptal etti.
Pazartesi günü Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa'nın yaptığı açıklamaya göre nükleer enerji yerine doğal gaz, rüzgar ve diğer enerji kaynaklarının payının arttırılması planları var.
YeşilGazete'nin haberine göre, Afrika'nın tek nükleer gücü 1860 Megavat olup altı defa ilave nükleer güç kurulması konusu masaya getirildi ve yüksek maliyetler ve çeşitli nedenlerle iptal edildi.
Enerji Bakanı Jeff Radebe hükümetin yeni entegre planlarını halka okurken "2030'a kadar nükleer enerji planlarını artırma yönünde bir eğilim yok" ifadelerini kullandı. Plan elektrik talebinin de bir süredir düştüğüne işaret ediyordu.
Kaynak: enerjienstitusu.com