Güroymak'ta Seçimler İptal Edildi

Son Güncelleme:

BDP adayının 32 oy farkla seçimi kazandığı Bitlis Güroymak'ta AK Parti'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimleri iptal etti.

BDP adayının 32 oy farkla seçimi kazandığı Güroymak ilçesinde AK Parti'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimleri iptal etti. İlçede seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesi kararlaştırıldı.


İl Seçim Kurulu Başkanı Nurullah Bodur, yaptığı açıklamada, 2 sandıkta usulsüzlük olduğunu tespit ettiklerini, bu nedenle seçimin 1 Haziran'da yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.


İki parti yetkililerinin karara saygı duyduğunu ifade eden Bodur, şöyle konuştu:


"Bir sandıkta yurt dışında olan 2 kişinin oy kullandığını tespit ettik. Ayrıca aynı sandıkta 3 oy da şaibeli çıkınca o sandık bize şüpheli geldi. Çünkü sandıkta sadece BDP'ye oy çıkmıştı. Bu nedenle 'seçmenler baskı altında kalmış olabilir' diye o sandıktan şüphelendik. Başka bir sandıkta ise usulsüzlük vardı. İki partinin yetkilileriyle konuştuk. Vereceğimiz karara saygı duyacaklarını belirttiler. Biz de seçimin 1 Haziran'da yapılmasını kararlaştırdık." - Bitlis

Kaynak: AA