PKK'nın 'Gitarcı' Lakaplı Keskin Nişancısı Öldürüldü

Son Güncelleme:

Yüksekova'daki operasyonda güvenlik güçleri, PKK'nın keskin nişancısı olan ve 'gitarcı' olarak bilinen teröristin de aralarında olduğu 13 PKK'lıyı öldürdü.

Yüksekova'da icra edilen Şehit J.Uzm.Çvş. Ramazan Gülle Operasyonu kapsamında güvenlik güçleri, bölücü terör örgütünün keskin nişancısı olan ve 'gitarcı' olarak bilinen PKK'lının da aralarında olduğu 13 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdildi.

PKK'LILAR TESPİT EDİLDİ

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre; 10 Nisan 2016 günü saat 22.00 civarında iki farklı terörist grubunun Yüksekova'dan Şemdinli istikametine doğru kırsal alanı kullanarak ilerlemekte oldukları, operasyon kapsamında dış kuşakta görevli komando unsurları tarafından kullanılan keşif gözetleme sistemleri vasıtasıyla tespit edildi.



Durum derhal 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı Harekat Merkezine bildirildi. 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı Harekat Merkezinde daha önceden alınan duyumlar, görüntüler, iç ve dış sektördeki birliklerin konumları, ateş destek vasıtalarının durumu analiz edildi. Yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu şahısların icra edilen operasyondan kırsala kaçmaya çalışan teröristler olduğu sonucuna varıldı.

KÖŞEYE SIKIŞTILAR

Söz konusu PKK'lıların Yüksekova'dan kaçmasına engel olmak ve kırsalda bulunan diğer teröristler ile birleşmelerini engellemek maksadıyla, kaçış güzergahlarını kapatacak şekilde bölgeye helikopterlerle komando ve jandarma unsurları süratli bir şekilde sevk edildi. PKK'lılar bölgede sıkıştırıldı.



Operasyon icra edilen bölgenin bataklık, sisli ve hafif yağmurlu hava şartlarının etkisinde olması sebebiyle, arazide icra edilecek temas araması için gece boyunca kıstırılan teröristlerin bulunduğu alan tecrit edildi, giriş ve çıkışlar tamamen kapatıldı.

PKK'NIN GİTARCISI ÖLDÜRÜLDÜ

Gece saatlerinde komandoların tecrit ettiği bölgeden sızma girişiminde bulunan 3 terörist öldürüldü. Ölenlerden birinin gitar taşıdığı tespit edildi. Gitarın içine Zağros Keskin Nişancı Tüfeğinin yerleştirilmiş olduğu görüldü.

Öldürülen keskin nişancının PKK için çok değerli olduğu ve yanında 2 korumayla gezdiği öğrenildi. Keskin nişancının ölmesiyle teröristlerin moralinin de dibe vurduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA