Has Parti İl Tanıtma Başkanı Calban."Yıllardır Eskişehir'in En Büyük Sorunlarından Biri Olan Trafik...
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) İl Tanıtma Başkanı Cumhur Calban, Eskişehir'in en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununa yıllardır bir türlü çözüm üretilemediğini bildirdi.
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) İl Tanıtma Başkanı Cumhur Calban, Eskişehir'in en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununa yıllardır bir türlü çözüm üretilemediğini bildirdi.
Calban, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki trafik sinyalizasyon sisteminin yanlış çalıştığını belirterek, sürücülerin kısa mesafelerde çok sayıda trafik ışığına yakalandığı kaydetti.
Trafikteki sıkışıklığın akaryakıt israfına da yol açtığını ifade eden Calban, şunları dile getirdi:
"Yıllardır Eskişehir'in en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununa bir türlü çözüm üretilememiştir. Dar caddeler, alt geçit ve üst geçit eksikliği, otopark eksikliği gibi sorunlar dururken 50 metre arayla koyulan trafik ışıkları veya caddelerde uygulamaya geçilen ücretli park sistemiyle maalesef sorun çözülmüyor. Eskişehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan hemzemin geçitlerinin kaldırılması, yeni stat ve tren garının yeri gibi tartışmalar ise AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi arasında, siyasi çıkarlar ve rant sağlama amacıyla sıkıştırılıp çözümsüzlüğe doğru götürülüyor. Bu sorunun siyasi iktidarların çıkarları yerine, sorunu çözmeye odaklanıp, işin uzmanlarıyla birlikte ortak bir çalışmayla, daha önce yapıldığı gibi sadece günü kurtarmaya yönelik değil, Eskişehir'in geleceği de planlanarak çözülmesi gerekiyor."
- ESKİŞEHİR