Hocalı Katliamının 20. Yıldönümü
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, Hocalı katliamının yakın tarihin yüz karası olayı olduğunu belirtti.
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, Hocalı katliamının yakın tarihin yüz karası olayı olduğunu belirtti.
Demir, Hocalı katliamının 20. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ermeniler'in Hocalı'da bir gecede çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce savunmasız insanı katlettiğini ifade etti.
Bu olayın acısı hala yüreklerde kor gibi dururken Fransa'nın bu soykırımı görmezden gelip yüz yıl önce yaşanmış olaylar üzerinden ders vermeye kalkmasının başka bir trajedi olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:
"Hocalı katliamı yakın tarihin yüz karası olayıdır. Hocalı katliamını bir kez daha nefretle kınıyoruz. Bosna, Çeçen, Keşmir, Uygur ve Uganda katliamlarına sesiz kalan dünya egemenlerinin Ermeni Soykırım Yasalarını tek tek çıkarmalarını anlamak ise oldukça zordur. En son Fransa ile birlikte çoğu Avrupa ülkesi olmak üzere yaklaşık 30 devlet Ermeni Soykırım Yasasını kabul etmişlerdir. Bu uygulanan çifte standarttır."
- GÜMÜŞHANE