İngiltere'nin Irak'taki Işid Operasyonu

Son Güncelleme:

İngiltere Başbakanı Cameron, IŞİD operasyonu için kullanılan Güney Kıbrıs'taki askeri üssü ziyaret ediyor Cameron filoya, iki Tornado jetinin daha ekleneceğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin Irak'taki IŞİD operasyonu için kullandığı Güney Kıbrıs'taki askeri üssünü ziyaret ediyor.


Cameron üsse gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette, iki Tornado jetinin daha buradaki filoya ekleneceğini duyurdu. İngiltere'nin Güney Kıbrıs'ta halihazırda 6 Tornado jeti bulunuyor. Başbakan Cameron'ın ziyareti çerçevesinde üste bulunan İngiliz askerleriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.


İngiliz Parlamentosu'nun geçen hafta, ABD'nin öncülüğünde Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna Birleşik Krallık'ın katılmasına ilişkin önergeyi kabul etmesinin ardından, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait Tornado jetlerinin Irak'ın daha çok kuzey batısını hedef alması ve Peşmerge güçlerine destek vermesi dikkati çekiyor. İngiltere, operasyon için Güney Kıbrıs'taki askeri üssünü kullanıyor. - London, City of

Kaynak: AA