İşkur "İşbaşı Eğitim Programı" Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Son Güncelleme:

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından "İşbaşı Eğitim Programı" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından "İşbaşı Eğitim Programı" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Şekerdağ, odanın konferans salonundaki toplantıda, kurumun istihdamın arttırılmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalardan dolayı İŞKUR İl Müdürü Tahir Cevher'e teşekkür etti.


Tahir Cevher de, işbaşı eğitim programlarının amacının işverenlerin nitelikli ve tecrübeli işçi bulma sorununu çözmek, diğer taraftan da iş arayanlara tecrübe ve işletme kültürü kazandırarak iş gücünün istihdam edilebilirliğini arttırmak olduğunu söyledi.


Programdan kendisi dışında en az 2 sigortalı işçisi olan her özel sektör işvereninin faydalanabileceğini ifade eden Cevher, "İş başı eğitimi nedir- Hani mağazalara gidiyorsunuz diyorlar ya mağazalarımızda iki takım elbise alana bir takım bizden. Biz İŞKUR Müdürlüğü olarak diyoruz ki, Elazığ'da kendi iş yerinde işveren, kendisi dışında son üç ayda iki kişi sigortalı çalıştırıyorsa üçüncü kişiyi biz veriyoruz ve bu kişinin günlük yirmi beş lira maaşını sağlık ve kaza sigortasını biz sağlıyoruz" dedi.


Cevher, İşbaşı Eğitim Programına kuruma kayıtlı, 15 yaşını doldurmuş, işveren ile birinci derece kan bağı bulunmayan kişilerin başvurabileceğini bildirdi.


Toplantıya Elazığ Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, kurum temsilcileri, iş adamları ile işveren temsilcileri katıldı.


Muhabir: İsmail Şen/ Ömer Fansa


Yayıncı: Cemal Coşkun - ELAZIĞ

Kaynak: AA