İsrail'e Bir Darbe Daha
İlk Müslüman kadın bakan istifa etti
İspanya'nın Gazze saldırılarından dolayı İsrail'e silah satışını durdurduğu açıklandı. İsrail'e bir psikolojik darbe de İngiltere'den geldi. Ülkenin ilk kadın Müslüman bakanı hükümetin Gazze politikaları nedeniyle istifa etti.
İNGİLTERE'DE İLK MÜSLÜMAN KADIN BAKAN İSTİFA ETTİ
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın İnanç ve Toplumlardan Sorumlu Bakanı Barones Warsi, hükümetin Gazze politikasından dolayı görevinden istifa ettiğini bildirdi. İstifasını Twitter'dan duyuran Pakistan asıllı kabine bakanı Warsi, "Derin bir üzüntü duyarak bu sabah Başbakan'a istifamı sundum. Hükümetin Gazze politikalarını daha fazla destekleyemem" yazdı.
İstifa haberi Gazze'de 72 saatlik yeni bir ateşkesin onaylanmasının ve İsrail'in askerlerini Gazze'den çektiğini açıklamasının ardından geldi.
BAŞKAN "ÇOK ÜZÜCÜ" DEDİ, EN KISA SÜREDE DÖNMESİNİ İSTEDİ
Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, istifa haberinin "çok üzücü" olduğunu ve Warsi'nin hükümete en kısa sürede dönmesini dilediğini ifade etti.