İsrail ordusu, Hamas'ın kaçırdığı dört İsrailli rehinenin kurtarıldığını duyurdu

Son Güncelleme:

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de kaçırdığı dört İsrailli rehinenin kurtarıldığını açıkladı. Kurtarılanların Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andri Kozlov ve Shlomi Ziv olduğu belirtildi. İsrail ordusu, bu kişilerin Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat'ta, İsrail Güvenlik Birimi ve İsrail polisinin ortak operasyonuyla kurtarıldıklarını söyledi. Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tıbbi muayeneler için Sheba Tel-HaShomer Tıp Merkezi'ne transfer edildikleri açıklandı. Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, operasyonda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi. İsrail'in hala 130'dan fazla rehine bulunduğunu belirttiği ifade edildi.

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de kaçırdığı dört İsrailli rehinenin kurtarıldığını duyurdu.

Kurtarılanların Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andri Kozlov (27) ve Shlomi Ziv (40) olduğunu açıklandı.

İsrail ordusu, bu kişilerin Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat'ta, İsrail Güvenlik Birimi ve İsrail polisinin ortak operasyonuyla kurtarıldıklarını söyledi.

Bu dört kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tıbbi muayeneler için Sheba Tel-HaShomer Tıp Merkezi'ne transfer edildiklerini açıkladı.

Gazze'deki Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, operasyonda aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin öldürüldüğünü ve yaralandığını söyledi. Mescid-i Aksa Hastanesi'ndeki personelin yaralıları tedavi etmekte zorlandığı belirtiliyor.

Çin doğumlu İsrail vatandaşı Argamaninin babası Yaakov Argamani tarafından İsrailli Kanal 12'ye doğrulanan video görüntülerinde, 25 yaşındaki kadının bir motosikletin arkasında "Beni öldürmeyin!" diye bağırdığı duyuluyordu.

Hamas'ın 7 Ekim’deki saldırısında yaklaşık 1200 kişi öldürüldü, 251 kişinin rehin alındı. Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sonucunda rehinelerin yaklaşık yarısı serbest bırakıldı. İsrail, hala 130'dan fazla rehine bulunduğunu, bunların yaklaşık dörtte birinin öldüğüne inanıldığını söylüyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın aktardığına göre, o tarihten bu yana İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 36 bin 580 kişi öldürüldü.

Kaynak: BBC