İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ

Son Güncelleme:

Güney Kore, Çin, Tayland, Malezya ve Tavyan menşeli "sentetik filament iplikten dokunmuş mensucat" ithalinde uygulanan dampinge karşı kesin önlemlerin uygulanmasına devam edilecek.

Ekonomi Bakanlığınca; Güney Kore, Çin, Tayland, Malezya ve Tavyan menşeli "sentetik filament iplikten dokunmuş mensucat (giyim için olanlar)" ithalinde uygulanan dampinge karşı kesin önlemlerin uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.


Bakanlığın "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Tebliğe göre, söz konusu ülkelerden ithal edilen ürün için 2002 yılında dampinge karşı kesin önlemler yürürlüğe konuldu. Bu önlemlerin 2008 yılında Malezya dışındaki ülkeler için değiştirilmeden uygulanması sürdürülürken, 2009 yılında yayımlanan tebliğ ile Malezya'da yerleşik Recron (Malaysia) Sdn. Bhd. firmasına CIF (mal bedeli, sigorta ve navlun) bedelinin yüzde 7,76'sında dampinge karşı önlem yürürlüğe konuldu.


Dampinge karşı önlemlerin sona ermesinin, damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı iddiasıyla 2013 yılında başlatılan nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı.


Buna göre, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, soruşturma konusu ürün için uygulanmakta olan dampinge karşı önlemlerin uygulanmaya devam edilmesine karar verdi. - Ankara

Kaynak: AA