Kapadokya'da sonbahar güzelliği
MURAT ASİL - Olağanüstü güzellikteki yeryüzü şekilleri ve tarihi yerleşimleriyle yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kapadokya sonbaharda da bir başka güzel.
MURAT ASİL - Olağanüstü güzellikteki yeryüzü şekilleri ve tarihi yerleşimleriyle yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kapadokya sonbaharda da bir başka güzel.
Doğa harikası doğal yeryüzü oluşumları ile bezenmiş Kapadokya'da, binlerce peribacası dört mevsim ayrı bir güzellik sunuyor.
Baharda çiçeklerle bezenen, kış aylarında adeta beyaz gelinlik giyen peribacaları, sonbaharda ise sararıp, dökülmüş yapraklar arasında eşsiz bir güzelliğe bürünerek, sonbaharın tüm renklerini yansıtıyor.
Bağcılığın yaygın olduğu Kapadokya'da üzüm asmaları ile kayısı, elma ve ayva ağaçlarının sonbaharın gelmesiyle kuruyan yaprakları sarının farklı tonlarına bürünürken, bölgeyi ziyarete gelen turistlere de eşsiz bir sonbahar manzarası sunuyor.
Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da özellikle Göreme Milli Parkı, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Paşabağları ören yerlerindeki peribacaları sararan yaprakların arasında ayrı bir güzelliğe büründü.
Sıcak hava balonculuğunun dünyadaki önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya'da balon turlarını katılan yerli ve yabancı turistler bölgenin sonbahar güzelliğini gök yüzünden de görme ve fotoğrafla ölümsüzleştirme imkanı buluyor.