Karabük'te Bir Mahalleye Daha Asansörle Çıkılacak

Son Güncelleme:

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yüksek kısımda kalan Öğlebeli Mahallesi'ne asansör yapacaklarını bildirdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yüksek kısımda kalan Öğlebeli Mahallesi'ne asansör yapacaklarını bildirdi.


Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Kayabaşı Mahallesi'ne asansör yaptıklarını ve herkesin memnun olduğunu, şimdi aynı uygulamayı Öğlebeli Mahallesi'ne yapacaklarını söyledi.


Vatandaşların yaya olarak çıkmakta güçlük çektiği mahallelere ya asansör ya da yürüyen merdiven projelerini bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Vergili, şöyle dedi:


"Öğlebeli Mahallesi'ne çıkan merdivenlerin bulunduğu alana 2 adet yatay asansör yapacağız. Bu asansörler 25 kişi kapasiteli olacak. Ellerinde ağır pazar poşetlerle merdivenleri dakikalar sonra dinlene dinlene çıkıyor mahalleli. Karayolundan gitmek isteseler yolları uzuyordu. Bundan dolayı tek çarenin asansör olduğunu düşündük."


- KARABÜK

Kaynak: AA