Kesk Giresun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şenel Açıklaması
(KESK) Giresun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hayri Şenel,"Grev hakkımızın yasal teminat alındığı, toplu sözleşme düzeni ve örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz"dedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu
(KESK) Giresun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hayri Şenel,"Grev hakkımızın yasal teminat alındığı, toplu sözleşme düzeni ve örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz"dedi.
Şenel, beraberindeki bir grup sendika üyesi adına Atapark'ta yaptığı basın açıklamasında, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı ile hedeflenen düzenlemelerin beklentilerine cevap vermediğini belirtti.
Her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme yapabilmesi ve belediyelerle yıllardır yapılan toplu sözleşmelerin devam etmesi gerektiğini ifade eden Şenel, şunları söyledi:
"Grev hakkımızın yasal teminat alındığı toplu sözleşme düzeni ve örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Evrensel normların güvencesinde, sendikal hak ve özgürlükler ışığında düzenlenecek bir yasaya ilişkin taleplerimiz için bugün tüm yurtta alanlardayız. Ayrıca, sendika yöneticilerimiz plan ve bütçe komisyonu üyeleri ile görüşerek bir kez daha kamu emekçilerinin talebini iletecektir."
Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
- GİRESUN