Kırklareli'den Kısa Kısa
Lüleburgaz'da camiler ramazana hazırlanıyor
Lüleburgaz Müftülüğünce camilerde ramazan dolayısıyla hazırlıklar devam ediyor.
Lüleburgaz Müftüsü İsmail Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temizlik çalışmalarının iki gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Ramazanda her camide en az bir mukabele okunacağını belirten Günay, ramazana özel özel vaaz ve irşad çalışmaları planladıklarını kaydetti.
Fatih Dökümhanesi'ne "Dostluk Anıtı" dikilecek
"Kardeş şehir" olma çalışmaları kapsamında Macaristan'ın Şeykey Bölgesi Targusukurve ilçesi heyeti tarafından geçen yıl Demirköy ilçesinin Pazar mevkisine dikilen "Dostluk Anıtı", Fatih Dökümhanesi'ne taşınacak.
Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih Dökümhanesi'nin çok sayıda yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edildiğini ve bu yüzden "Dostluk Anıtı"nın yerini değiştirmeye karar verdiklerini söyledi.
Yavuz, anıtın en kısa sürede Fatih Dökümhanesi'ne taşınacağını kaydetti. - Kırklareli