Kızılay Ardahan'da Kan Topluyor

Son Güncelleme:

Kızılay Ardahan'da 2 günde 40 ünite kan topladı.3 günlüğüne kan bağışı için Ardahan Kan Bağış Merkezi'ne tahsis edilen 'Kan Bağış TIR'ı, postahane önünde 1 doktor olmak üzere 5 kişilik ekiple çalışmalarına başladı.

Kızılay Ardahan'da 2 günde 40 ünite kan topladı.


3 günlüğüne kan bağışı için Ardahan Kan Bağış Merkezi'ne tahsis edilen 'Kan Bağış TIR'ı, postahane önünde 1 doktor olmak üzere 5 kişilik ekiple çalışmalarına başladı. Türk Kızılay'ının kan toplama TIR'ı ilk iki gününde 40 ünite kan topladı.


Gönüllü kan bağışçılığının önemine dikkat çeken kan bağışçısı kazanım uzmanı Fatma Özkan, yaptığı açıklamada, "Kan bağışı aslında organ bağışı kadar önemlidir. Çünkü kan bağışı hayat kurtarır" dedi.


Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerine kan toplamaya giden Kızılay'ın kan toplama aracı bilindiği gibi Ardahan'a da her 3 ayda bir geliyor. Kızılay'ın kan toplama aracına kan vermek için gelenlerin sayısının az olması ise Kızılay görevlilerini üzdü. - ARDAHAN

Kaynak: İHA