Komşuluk İlişkileri Yeniden Canlandırılacak

Son Güncelleme:

Sakarya'da başlatılan proje ile unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkileri ve komşuluk kavramı yeniden canlandırılacak.

Sakarya'da başlatılan proje ile unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkileri ve komşuluk kavramı yeniden canlandırılacak.


Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu öncülüğünde başlatılan, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Müftülüğü ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiği Komşumla Varım projesinin tanıtımı AKM'de gerçekleştirilen bir toplantı ile yapıldı.


Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Çinemre'nin ev sahipliğinde yapılan Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya İl Mili Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi Prof. DR. Faruk Beşer, daire müdürleri ve protokol üyelerinin komşuları katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Çinemre Platform olarak hazırladıkları Komşumla Varım projesinin bu denli sahiplenilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Bu projemizi Sakarya Valimiz Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na açtığımızda çok olumlu tepkiler aldık. Projeye destek veren kurumlardan eşlerinin yaptığı tatlı, tuzlu ikramlarla komşularını ziyaret etmelerini ve bu anı fotoğraflamalarını istedik. Buradaki amaç giderek unutmaya başladığımız komşuluk kavramını ve komşuluk ilişkilerimizi yeniden hatırlatmak ve devam etmektir. Düzce Üniversitesinin yaptığı bir araştırmada aynı apartmanda oturan insanların komşularını tanıma oranı yüzde 17, site içindekilerin birbirlerini tanıma oranı ise yüzde 23. Bu giderek ne kadar birbirimizden koptuğumuzu gösteriyor. Bizim amacımız komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak ve belki tüm yurtta bu projenin yayılmasını sağlamak. Bakanlığa Komşuluk haftası için teklifte bulunacağız" dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yaptığı konuşmasında giderek gelişen bir ülke olmamızın yanında toplumun da birbirinden kopmaya başlamasının kaygı verici olduğunu ve bu yüzden de bu projenin çok önemli olduğunu ifade etti.


Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise projenin Sakarya'dan başlamış olmasının büyük memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, "İnşaallah tüm Türkiye'ye yayılacak olan bu projenin öncülüğünü Sakarya olarak yapmış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Komşumla Varım Projesi kapsamında liseler arasında düzenlenen şiir ve deneme yarışmasında derece giren öğrencilere de ödülleri verildi. Birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere ipad ve üçüncülere ise fotoğraf makinesinin hediye verildiği törende her iki dalda birinciliği Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Fatih Balcıoğlu ve Ceren Sezgin kazandı.


Yapılan ödül törenin ardından ise Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer komşuluk hukuku ve komşuluk kavramı üzerine bir söyleşi yaptı. Beşer Komşuluk kavramının ve hukukunun sadece İslam'da olduğunun altını çizerek, dinimizde komşuya verilen önemden bahsetti. Komşuluk Haftası diye bir olayın ise komşuluk kavramını sevgililer günü kadınlar günü gibi bir güne indirgeyeceğinden dolayı kendisinin sıcak bakmadığını anlatan Beşer, "Komşuluk Haftası bende komşuluk kavramını ortadan kaldırır ve sadece bir güne bir haftaya sığdırır. Bizler komşularımızla varız. Her zaman komşularımızla birlikte iyi ilişkiler içinde olmalıyız" dedi.


Programın sonunda katılımcılara üzerinde Komşumla varım yazılı kahve fincanı hediye edilirken Sakarya Protokolünün komşu ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA