Körfez- Bağdat Caddesi Yenileniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez ilçesinde bulunan Bağdat Caddesini elden geçiriyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaptığı çalışmalarla cadde ve sokakları elden geçiriyor. Bu kapsamda Körfez ilçesinde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Bağdat Caddesi'nde asfalt, altyapı ve taş duvar inşa çalışmalarına başladı.
2 METRE GENİŞLİĞİNDE KALDIRIM
Bağdat Caddesinde altyapı eksiklikleri tamamlandıktan sonra caddeye taş duvar ve güçlendirmeler yapılıyor. Zemin iyileştirme çalışmalarına devam ediliyor. Çalışma kapsamında caddesinin iki tarafına da 2 metre genişliğinde kaldırım ve yürüyüş bölümleri yapılacak. Cadde zemin iyileştirme işlemlerinden sonra mevsim şartlarına göre asfaltlanarak modern bir görünüme kavuşacak. Cadde trafik işaret ve yol güvenlik çizgilerinden sonra yeni yüzüyle tekrar trafiğe açılacak.
3 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR
TEM otoyolu altından geçip Hacı Osman Mahallesi'ni ikiye bölen Bağdat Caddesi Atalar Mahallesi'nde D-100'le birleşiyor. Doğu batı yönünde 3 bin 500 metre uzunluğunda olan cadde Camlıtepe, Hacı Osman ve Atalar Mahallelerine ulaşımda önem bir güzergâh konumunda bulunuyor.