Kosovalı Tecavüz Kurbanları İçin Statta Sergi

Son Güncelleme:

Kosova'da savaş sırasında Sırp güçlerinin taciz ve tecavüzüne uğrayan kadınlar anısına ilginç bir sergi açıldı.

Kosova'da savaş sırasında Sırp güçlerinin taciz ve tecavüzüne uğrayan kadınlar anısına ilginç bir sergi açıldı. Kosova'da 1998 yılında tecavüze uğrayan mağdur kadınların bağışladığı kıyafetler başkent Priştina'da bulunan statta sergilendi.


Sergiyi açan Kosova doğumlu İngiliz sanatçı Alketa Hafa-Mripa, savaş yıllarında meydana gelen olayların unutulmaması gerektiğini söyledi. Sanatçı, "Hiçbir yardımı, desteği ve statüsü olmayan bu kadınlara kendi yöntemimle sanatsal olarak katkı sunmaya çalıştım" dedi.


Kosova'nın ilk kadın Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da yakın geçmişte yaşanan acıyı anmak için açılan sergiye katkı sunanlar arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Jahjaga, "Burada kurbanların acılarını hatırlamak, fedakarlıklarını anmak ve yalnız olmadıklarını söylemek için toplandık" diye konuştu.


Sırp askerlerinin saldırısına uğrayan kurbanların dışında, ünlü isimler de sergiye kıyafet gönderdi. Pop yıldızlarının yanı sıra İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie de sergi içi


Yazar:


Etiketler: Gönderildi: 12 Haziran 2015


İzlenme oranı: 0.0


Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com