Kurban çadırları bir yandan toplanırken bir yandan pazarlıklar sürüyor

Son Güncelleme:

Kurban çadırları bir yandan toplanırken bir yandan pazarlıklar sürüyor İstanbul'da bayramının üçüncü gününde kurban satış noktalarında birçok çadır toplanırken az sayıda hayvanları kalan satıcılar ise pazardaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Kurban çadırları bir yandan toplanırken bir yandan pazarlıklar sürüyor

İSTANBUL - İstanbul'da bayramının üçüncü gününde kurban satış noktalarında birçok çadır toplanırken az sayıda hayvanları kalan satıcılar ise pazardaki bekleyişlerini sürdürüyor.

İstanbul'da kurban pazarlarındaki hareketlilik bayramının 3'üncü gününde büyük oranda sona erdi.

Sultangazi'de kurulan kurban satış noktasında bulunan kurban çadırlarının neredeyse tamamının kaldırılmış olmasına rağmen henüz satılmamış hayvanları bulunan az sayıda satıcı ise müşterilerini bekliyor. Bayramının ilk iki günü kurban kesemeyen bazı vatandaşlar fiyatların düşmesini fırsat bilerek den dolayı üçüncü gün kurbanlık için pazarlık yaptılar.

"Geri götürürüm yine de ucuza satmam"

Tekirdağ'dan gelen Fahrettin Kazan, "60 tane hayvanla geldim buraya. 55 tanesini sattım 5 tane kaldı. İlk başta güzeldi ama şuan fiyatlar dibe vurdu. 15-16 bin liralık bir dana şuan 12-13 bin lira. Geri götürürüm yine de ucuza satmam" dedi.

"Bunca hayvanı satamayız fırsatçılara verip geri döneceğiz"

Van'dan hayvanlarını getiren kurban satıcısı Rıdvan Yıldız, "170 hayvanla geldim şuan elimde 110 hayvan var. Bunca hayvanı satamayız fırsatçılara verip geri döneceğiz. Van'da bu hayvanın çiftini 3 bin liraya satılırken, şuan bin 200 liraya satıyoruz ama yine de alan yok" şeklinde konuştu.

"Uygun olur diye bugüne bıraktık ama yanlış yaptık ilk gün kesilecek"

Kurban alım için pazara gelen Resul Toy isimli vatandaş ise, "Uygun olur diye bugüne bıraktık ama yanlış yaptık. İlk gün kesilecek. Diğer günlere hayvan kalmıyor. Hayvan bulduk ama ortaklar vazgeçti. Bizde küçükbaş hayvan keseceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA