KÜRDSİAD Resmen Kuruldu
Bir grup işadamı ve sanayici tarafından Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği Diyarbakır'da resmen kuruldu.
Diyarbakır'da, bir grup işadamı ve sanayici tarafından kurulan Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği (KURDSİAD) için Diyarbakır Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'ne başvuru yapıldı. Başvuru dilekçesini yönetim kurulu üyeleri ile veren Dernek Başkanı Abdulbaki Karadeniz, derneğin kuruluşunun bu gün itibari ile gerçekleştirdiğini söyledi.
Karadeniz, ilerleyen günlerde yapacakları basın toplantısı ile ayrıntılı olarak kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydederek, "Şu an tüzel kişiliğimiz başlamış oldu. Kuruluş amacımızı kısaca ifade ettikten sonra ileriki günlerde yapacağımız basın toplantısı ile geniş bir bilgilendirme yapacağız" dedi.
İş hayatında yapacakları çalışmalara da değinen Karadeniz, "Kürdistan'da yaşayan, iş hayatında olan Kürdistanlı işverenlerimiz ile birlikte bu çalışmaları yürüteceğiz. Kuruluş amacımız kimlik, kültür ve dil esaslı markaların oluşturulması ve Kürdistani duyguları olan Kürdistan ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kişilikler ile bu çalışmaları yürüteceğiz" şeklinde konuştu.