Kurumsallaşmada İlk Adım Ne Olmalı ve Nereden Başlanmalı?
Ortak Akıl Yönetim Danışmanlık Şirketi Kurucusu, Yönetim Danışmanı Yılmaz Sönmez, kurumsallaşmada ilk adım olarak şirketlerin neler yapması ve işe nereden başlamaları gerektiğini anlattı.
Ortak Akıl Yönetim Danışmanlık Şirketi Kurucusu, Yönetim Danışmanı Yılmaz Sönmez, kurumsallaşmada ilk adım olarak şirketlerin neler yapması ve işe nereden başlamaları gerektiğini anlattı.
Şirketlerin ilk adım olarak temel ihtiyaçlarının ne olduğunu tespit etmeleri, mevcut durumları ile ilişkili olarak eldeki verilere bakmaları, artılarını, eksilerini gözden geçirmeleri ve sahip olduklarının, kendilerini geleceğe ne oranda taşıyacağını etüt etmeleri gerektiğinin altını çizen Sönmez, kurumsallaşma öncesi yola çıkarken, üçüncü göz statüsünde bir danışman edinmelerinin yararlı olacağını söyledi.
Sönmez, kurumsallaşmak isteyen şirketlere önemli tavsiyelerde bulundu. "Kurumsallaşma süreci bir takım oyunudur. Herkesin görevini hakkıyla yerine getirmesi gerekir" diyen Sönmez, sürecin çok iyi izlenmesi gerektiğini belirtirken, kurumsallaşma dönemine adım atan firmaların bu süreci sağlıklı bir şekilde sonuca ulaştırmaları için kontrol ve denetim mekanizmalarını canlı tutmalarını gerektiğini ifade etti.