Malatya Belediyesi 3 Yılda 75 Kilometre İçme Suyu Hattı Döşedi
Malatya Belediyesinin 3 yılda 75 kilometre içme suyu hattı döşediği bildirildi.
Malatya Belediyesinin 3 yılda 75 kilometre içme suyu hattı döşediği bildirildi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Ahmet Çakır'ın göreve gelmesinden sonra şehir merkezi, 2 ilçe ve 9 beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan içme suyu şebeke hatlarının daha kaliteli ve sağlıklı bir hale getirilmesi amacıyla yoğun çalışmalar yapıldığı belirtildi.
Her geçen gün gelişen ve büyüyen Malatya'da içme suyu konusunda sıkıntı yaşanmaması amacıyla yeni şebeke hatları döşenmesinin yanı sıra, şehir merkezindeki eski boruların önemli bir kısmı çelik borularla değiştirildiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda bugüne kadar 75 kilometre içme suyu şebeke hattı döşendiği vurgulandı.
Açıklamada, içme suyunun klorlanması çalışmalarının ise içme suyu kaynağı olan Kaptaj Tesisleri'nde son derece modern bir şekilde yapıldığı ifade edildi.
Aynı kaynaktan içme suyu alan merkez ve 2 ilçe ile 9 beldenin yanı sıra diğer ilçe, belde ve köylerden de periyodik içme suyu numunelerinin alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Son 3 yıl içerisinde Malatya Belediyesi içme suyu kaynağını kullanan yerlerden alınan 8 bin 945 adet numunenin gerekli analizleri yapılmış ve tamamına olumlu rapor verilmiştir. Ancak diğer ilçe, belde ve köylerden alınan bazı numunelerin yapılan analizlerinde ise zaman zaman olumsuz rapor tanzim edilmiştir. Olumsuz rapor verilen su numunelerinin ise sanki Malatya Belediyesi içme suyu kaynağının kullanıldığı yerlerden alınmış olduğu şeklinde bir algı ve yanlış anlaşılma oluşmuştur. Konuyla ilgili haberler de yapılmıştır."
Açıklamada, Malatya'nın içme suyunun temiz olduğuna vurgu yapıldı.
- MALATYA