Malkara Devlet Hastanesinde Tatbikat Yapıldı
Tekirdağ'ın Malkara ilçesi devlet hastanesinde olası bir yangına karşı söndürme ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Tekirdağ'ın Malkara ilçesi devlet hastanesinde olası bir yangına karşı söndürme ve tahliye tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.
Edinilen bilgilere göre; Malkara itfaiye müdürlüğü ve Malkara devlet hastanesi işbirliği ile hastanede olası bir yangın anında nasıl davranılması gerekildiğini gösteren söndürme ve tahliye tatbikatına hastane personeli ve sivil savunma ekipleri katıldılar. Senaryo gereğince hastanenin
3'üncü katında bulunan yoğun bakım ünitesinde elektrik kontağından çıkan yangın, itfaiye ve 112 sağlık ekiplerine bildirildi. Kısa süre içerisinde hastane bahçesine gelen itfaiye ekipleri hastanenin 3'üncü katında mahsur kalan hastaları yangın merdivenleriyle kurtararak sözde yangına müdahale ettiler.
Görevliler tarafından hastaneye muayene için gelen hastalar ise hastane bahçesine çıkartılarak temsili yangından zarar gören hastalar ambulanslar ile başka sağlık birimlerine sevk edildiler.
Malkara Devlet hastanesi başhekimi Opr. Dr. Serhat göçer
tatbikat ile yaptığı konuşmasında tatbikata katılan ve tatbikatın başarılı şekilde sonlandırılmasını sağlayan Malkara itfaiye müdürlüğüne ve 112 sağlık ekiplerine teşekkürlerini sunarak senaryo gereğince de olsa gerçekten başarılı bir çalışmaydı.hastane personelimiz yangın anında nasıl davranacağını öğrenmiş oldu dedi
22.12.2012 10: 02: 09
TSI
NNNN - TEKİRDAĞ